3ο παζάρι παλαιών αντικειμένων στην Κυπαρισσία


3ο παζάρι παλαιών αντικειμένων στην Κυπαρισσία

Υπαίθριο παζάρι παλαιών αντικειμένων και αντικών οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο μεγάλο καλντερίμι της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας από το Σύλλογο για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας. Το παζάρι που λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2005, έχει πλέον θεσπισθεί, ως το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών που γίνεται στην Ελλάδα στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών (brocante) που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία.
Η Κυπαρισσία, που έχει τις ρίζες της στον 12ο αιώνα π.Χ. αφού αναφέρεται από τον Ομηρο για συνεισφορά πλοίων στον πόλεμο της Τροίας, αναπτύσει γύρω από το Κάστρο την παλιά πόλη, που είναι κηρυγμένη από το ΥΠ.ΠΟ ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος. Αυτό τον σημαντικό τόπο θέλουν οι οργανωτές του παζαριού, κυρία Τζίμα και κ. Νίκος Ιμιρζιάδης, να αναδείξουν, αλλά και να τον κάνουν γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την μοναδικότητά του, την απαράμιλλη ομορφιά του και την εξαίσια θέση του τα οποία αναδεικνύονται μόλις περπατήσει κάποιος στη παλιά πόλη και ανέβει να αγναντέψει από το κάστρο όλη τη πόλη και τη γύρω περιοχή. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο. Η ιστορικότητα του Μεγάλου Καλντεριμιού και η καταλληλότητά του λόγω μεγέθους οδήγησαν στην επιλογή του για χώρο του παζαριού.

Οι οργανωτές του παζαριού, ο Δήμος Κυπαρισσίας και ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, στοχεύουν στην καθιέρωση του παζαριού σαν το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης, αφού το περυσινό παζάρι συγκέντρωσε περίπου 8-10.000 επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και όχι μόνο, βοηθούσης βεβαίως και της αιχμής της περιόδου των διακοπών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕΘΑΝΑ

Τα πάρκα στην Αθήνα...

Ο Dimello γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με ένα Masterclass γνώσης και δημιουργίας